Excelsior begint jubileumjaar met drukbezocht nieuwjaarsconcert

Zondag 14 januari 2018 begon Muziekvereniging Excelsior Warnsveld haar jubileumjaar met een nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk te Warnsveld. Voorzitter Lisette van Raai heette iedereen welkom en vertelde dat er een subsidie was ontvangen van de Dorpsraad Warnsveld en het Abersonfonds, daardoor werd het mogelijk om dit concert voor iedereen gratis toegankelijk te maken.

Zij refereerde ook aan het feit dat Excelsior is opgericht in 1923 en dit jaar haar 95-jarig jubileum viert. Deze middag had Excelsior ervoor gekozen om samen te werken met Gerd Wensink, solist op euphonium. Men speelde onder andere’The Green Hill’ van Bert Appermont met Gerd Wensink als solist op euphonium, dit is een werk in de stijl van de Ierse en Keltische muziek. Het publiek waardeerde dit muziekstuk met een staande ovatie.

Na enkele andere nummers ten gehore te hebben gebracht konden de muzikanten even uitrusten, want Gerd Wensink speelde een solo, namelijk het stuk ‘Hummingbrrrd’, een muziekstuk waarin alle facetten van het euphonium naar voren kwamen.

Na het dankwoord van de voorzitter werd nog een prachtige toegift gespeeld: ‘Bumblebee’ van L. v.d. Waarsenburg, waarin veel werd gevraagd van de techniek van Gerd Wensink. Het publiek was zeer enthousiast en het orkest en de solist ontvingen wederom een staande ovatie.

Jubileumconcert
Het jubileumconcert wordt gehouden op 14 april in de Buitensociëteit te Zutphen. Het is voor het eerst in haar bestaansperiode dat Excelsior daar een concert geeft. De kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Hanzehof. Aan dit concert werkt ook het popkoor Back Corner mee.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.