Excelsi-junior

 

Excelsi-junior is het orkest voor onze leerlingen van alle leeftijden. Het biedt dus ook plaats voor de volwassenen die pas begonnen zijn met muziek maken. Er wordt ondersteuning gegeven door muzikanten uit het harmonie-orkest. De leerlingen die meespelen in dit orkest volgen allemaal een muziekopleiding en zijn lid van onze vereniging.

De orkestrepetities van Excelsi-junior zijn vooral gericht op samenspel en luistervaardigheid. Spelen in een orkest is erg leerzaam en vooral ook heel leuk om te doen. Het samen muziek maken is daarbij de sleutel voor plezier.

Om beginnende leerlingen al vertrouwd te maken met dit samenspelen, wordt er na ongeveer een half jaar bekeken of zij kunnen toetreden tot Excelsi-junior. Het orkest is dus voor alle leerlingen die studeren voor het A- en B-diploma. In overleg met de desbetreffende docent wordt bekeken of de leerling dit aankan. De voorwaarden zijn dat de leerling een goede basistechniek van het instrument beheerst. Onder basistechniek wordt verstaan een goede lipspanning, een goede klank en de beginselen van de muziektheorie. Zo is het goed dat de leerling kennis heeft van kruizen en mollen, eenvoudige maatsoorten, dynamiek en articulatie.

 

Excelsi-junior heeft een aantal doelen:

  • Samen muziek maken
  • Plezier hebben in de muziek
  • Leren van en met elkaar

Het orkest oefent elke vrijdagavond van 19.00 tot 19.45 uur en staat onder leiding van Marit Cornelissen.