Najaarsconcert 21 november

Lang was er onduidelijkheid maar gelukkig kunnen wij op zondagmiddag 21 november tóch een najaarsoncert geven. Na een fikse periode waarin we geen concerten mochten geven en zelfs niet eens samen konden repeteren, is het nu toch mogelijk het publiek van Zutphen en omstreken op een concert te trakteren. Een muzikaal lichtpunt in deze coronaperiode! Uiteraard doet Excelsior dat volgens de geldende Coronamaatregelen om iedereen op een veilige manier van onze muziek te laten genieten.

Dit najaarsconcert van Excelsior vindt aanstaande zondagmiddag 21 november plaats in de kerk De Wijngaard in Zutphen en wordt een echt verenigingsconcert. Niet alleen het harmonieorkest treedt op, ook het Haydn five blaaskwintet, dat bestaat uit leden van het orkest, zal van zich laten horen. Onze leerlingen leveren een belangrijke bijdrage aan het concert, want ons leerlingenorkest Excelsi-junior en een slagwerkensemble van de slagwerkleerlingen van Excelsior zullen ook acte de présence geven.

Op het programma staat onder andere het muzikale sprookje Peter en de Wolf, van de Russische componist Prokofjev. Een verteller én verschillende muziekinstrumenten uit het orkest brengen de figuren uit dit beroemde verhaal tot leven. Bijzonder is dat we tijdens dit concert maar liefst drie solisten begeleiden en alle drie zijn ze afkomstig uit onze eigen gelederen. Charlotte van den Berg (dwarsfluit) en Marlou van Zuijlen (bariton) spelen in Excelsi-junior en worden door Excelsior begeleid bij de uitvoering van hun solostukken. Ook Marit Cornelissen, die dit studiejaar haar studie aan het conservatorium van Groningen afrondt, zal een virtuoze klarinetsolo spelen.

Tijdens dit concert zal Excelsior laten horen dat, of je nu 8 jaar oud bent of de 70 al gepasseerd, muziek maken plezier geeft en mensen verbindt! Laat je verrassen tijdens dit bijzondere en gevarieerde concert voor de hele familie. De toegang is gratis; het tonen van een geldige QR-code en bijbehorende ID-kaart is voor iedereen boven de 13 jaar nodig om het concert bij te wonen.

Locatie: Kerk De Wijngaard (Wilhelminalaan 3 Zutphen) Aanvang: 15. 30, zaal open vanaf 15.00

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.