Dirigent

Sinds december 2010 is Geert Jan Dijkerman dirigent van het Harmonieorkest van Excelsior.

Pasfoto GJ

Als late beginner in de muziek studeerde Geert Jan (Vorden, 1981) eerst Technische Natuurkunde aan de Universiteit Twente, om daar te ontdekken dat hij steeds meer interesse kreeg voor een loopbaan in de muziek. Dus tijdens het afrondende jaar van deze studie begint hij aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem de vooropleiding Klassiek Slagwerk en in 2011 ontvangt hij het BA diploma voor het afstudeerconcert Supernatural.

Echter er is naast het zelf spelen nog een terugkerende interesse: het dirigeren van ensembles en orkesten. In 2010 wordt de mogelijkheid geboden om naast de slagwerkstudie deeltijd Harmonie- en Fanfaredirectie te studeren; eveneens aan het ArtEZ conservatorium te Arnhem.

De laatste studie sloot hij na nog twee jaren voltijd studeren in 2013 succesvol af onder leiding van hoofdvakdocent Harrie Janssen. Gastlessen ontving hij onder andere van Fried Dobbelstein en Alex Schillings.

Naast dirigent van harmonie- en fanfareorkesten is Geert Jan ook als slagwerkdocent actief bij diverse orkestverenigingen, waaronder ook Excelsior.