Geschiedenis

Onze vereniging bestaat uit een blokfluitgroep, ons leerlingenorkest ‘Excelsi-junior’ en het harmonieorkest. De vereniging is 20 december 1923 opgericht. We geven regelmatig concerten en optredens in Warnsveld, Zutphen en omgeving.

Het doel van ons allen is om samen met muziek bezig te zijn, ieder op zijn eigen manier en niveau. De vereniging heeft een eigen clubhuis met de naam “de Notenbalk”, gelegen aan het Spiker 1b te Warnsveld.

Naast de straatoptredens waar we marsmuziek ten gehore brengen, geven we tenminste één zaalconcert per jaar, met shows van het orkest. Naast deze optredens voor het publiek worden er ook binnen de vereniging voor de leden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo staat de barbecue, een feestavond en de Sinterklaasviering ieder jaar weer op het programma.

Deze activiteiten dragen er toe bij de sfeer in de vereniging te handhaven, want muziek maken bij een vereniging doe je tenslotte voor je plezier. Nieuwe leerlingen worden opgeleid zowel door de muziekschool, als in de vereniging zelf.